Socata

de mihaelar63 in Bauturi, 12 Dec 2014 | 932 vizualizari

 

Am facut un experiment pastrand socata la frigider . Mi-a parut OK . Urmeaza sa prepar in viitorul apropiat si din flori uscate . As fi curioasa voi cat ati pastrat socata la rece ?

 

INGREDIENTE

  • 8 flori de soc [ mai mici ]
  • 4 l apa
  • 400 gr zahar
  • 4 lamai
  • 4 linguri otet de mere
  • drojdie de bere cat o aluna
  • 50 ml sirop capsuni
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Am facut un sirop din 2 cani cu apa si zahar . Am diluat in el drojdia de bere .

Am spalat si am taiat felii lamaile . Am pus intr-un recipient mare florile de soc spalate , apa , lamaile taiate , siropul de zahar si am lasat 3 zile sa fermenteze . La inceput  amestecul este putin tulbure , apoi a inceput sa se limpezeasca .

A rezultat o socata care in timp nu a mai fost atat de sifonata . Am strecurat  zeama si am pastrat socata la frigider . Siropul de capsuni l-am diluat si l-am folosit la prepararea cuburilor de gheata rozalii . Am servit socata cu cuburi de gheata roz si menta proaspata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marcela1979 1

13.12.2014, 00:16

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:30

mihaelar63 1

14.12.2014, 23:29

Si mie , parca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!