Socata

de ANCA in Bauturi, 15 Mai 2009 | 15494 vizualizari

 

Va mai amintiti socata? Mmmm, buna, racoritoare si foarte aromata!:)

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  •  500 g zahar
  • un plic de drojdie(7g) sau un cub
  • o lamaie
  • o mana de stafide
  • 5 l apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia.


Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac si...se asteapta :)) cam 3-4 zile, in functie de temperatura din camera unde sta borcanul.


Este gata cand e usor acidulata!


Poftiti un pahar, receeeee!:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Lau 1

02.06.2011, 22:24

un pahar vreau si eu

ANCA 1

04.06.2011, 22:41

...si eu ia sa merg in cautare se soc!

diana_dia32 1

20.05.2012, 17:24

este super imi place foarte mult. ar trebui sa incercati si voi sa faceti sucuri naturale in loc sa beti tot felul de sucuri cumparate care nu sunt bune!!!!si uite ce usor e sa faci un suc natural

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Socata a la Bunica