Socata

de ANCA in Bauturi, 15 Mai 2009 | 15381 vizualizari

 

Va mai amintiti socata? Mmmm, buna, racoritoare si foarte aromata!:)

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  •  500 g zahar
  • un plic de drojdie(7g) sau un cub
  • o lamaie
  • o mana de stafide
  • 5 l apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia.

Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac si...se asteapta :)) cam 3-4 zile, in functie de temperatura din camera unde sta borcanul.

Este gata cand e usor acidulata!

Poftiti un pahar, receeeee!:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Lau 1

02.06.2011, 22:24

un pahar vreau si eu

ANCA 1

04.06.2011, 22:41

...si eu ia sa merg in cautare se soc!

diana_dia32 1

20.05.2012, 17:24

este super imi place foarte mult. ar trebui sa incercati si voi sa faceti sucuri naturale in loc sa beti tot felul de sucuri cumparate care nu sunt bune!!!!si uite ce usor e sa faci un suc natural

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!