Socata

de ANCA in Bauturi, 15 Mai 2009 | 15682 vizualizari

 

Va mai amintiti socata? Mmmm, buna, racoritoare si foarte aromata!:)

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  •  500 g zahar
  • un plic de drojdie(7g) sau un cub
  • o lamaie
  • o mana de stafide
  • 5 l apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia.


Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac si...se asteapta :)) cam 3-4 zile, in functie de temperatura din camera unde sta borcanul.


Este gata cand e usor acidulata!


Poftiti un pahar, receeeee!:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Lau 1

02.06.2011, 22:24

un pahar vreau si eu

ANCA 1

04.06.2011, 22:41

...si eu ia sa merg in cautare se soc!

diana_dia32 1

20.05.2012, 17:24

este super imi place foarte mult. ar trebui sa incercati si voi sa faceti sucuri naturale in loc sa beti tot felul de sucuri cumparate care nu sunt bune!!!!si uite ce usor e sa faci un suc natural

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Socata