Socata

de ANCA in Bauturi, 15 Mai 2009 | 15313 vizualizari

 

Va mai amintiti socata? Mmmm, buna, racoritoare si foarte aromata!:)

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  •  500 g zahar
  • un plic de drojdie(7g) sau un cub
  • o lamaie
  • o mana de stafide
  • 5 l apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia.

Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac si...se asteapta :)) cam 3-4 zile, in functie de temperatura din camera unde sta borcanul.

Este gata cand e usor acidulata!

Poftiti un pahar, receeeee!:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Socata-0
Socata-1
Socata-2
Socata-3

COMENTARII (40)

Lau

Lau 1

02.06.2011, 22:24

un pahar vreau si eu

ANCA

ANCA 1

04.06.2011, 22:41

...si eu ia sa merg in cautare se soc!

diana_dia32

diana_dia32 1

20.05.2012, 17:24

este super imi place foarte mult. ar trebui sa incercati si voi sa faceti sucuri naturale in loc sa beti tot felul de sucuri cumparate care nu sunt bune!!!!si uite ce usor e sa faci un suc natural

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!