Socata a la Bunica

de Bunica in Bauturi, 15 Mai 2009 | 15534 vizualizari

 

Stiu reteta de la mama mea. Cred ca am baut prima oara socata prin 1965 :) ...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 flori de soc
  • 4-5 lamii
  • 4-500 gr zahar
  • 4-5 litri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata a la Bunica:

Se taie lamiile in jumatati si se storc. Zeama, dar si jumatatile stoarse se pun intr-un borcan de 8 litrei in care turnam 4-5 litri de apa si punem apoi zaharul si florile de soc. Din cind in cind se amesteca pina se topeste zaharul.


Se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara si se pune-n sticle.


Atentie. Daca vrem sa pastram mai mult trebuie ca sticlele sa le tinem la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

04.06.2011, 00:39

bunica ai facut socata ma servesti si pe mine cu un pahar??sa fie si rece mmmm buna!!!!

Panacris 1

04.06.2011, 13:27

Acum am cules soc, si ma apuc de treaba!

Valclaudia 1

19.05.2014, 18:40

prezenta la apel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata,din flori de soc