Socata by Rocsi

de Corinuta in Bauturi, 15 Iun 2013 | 1077 vizualizari

 

Nu ma imaginam facand asa ceva, pentru ca de cate ori am gustat nu mi-a placut....nu stiu de ce: era facuta cu drojdie, era prea acidulata sau prea dulce? Nici eu nu stiu exact, doar ca nu imi pica bine. Dar, gusturile se mai si educa, am apucat sa citesc multe despre beneficiile acestui suc, plus ca sotul meu este fan socata si se pare ca si copilul, deoarece tare i-a placut. Acuma ca am facut reteta asta si a avut asa succes, cu siguranta o sa mai fac, numai soc sa fie. Multumesc Rocsi >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 litri de apa plata
  • 400 g zahar sau miere
  • 2 lamai si 3-4 felii
  • 8 flori de soc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata by Rocsi:

Se spala bine florile de soc intr-un castronel cu apa rece. Intr-o cratita mare de 5-6 litri (borcan daca aveti, eu nu am avut) se amesteca apa cu zaharul sau mierea - puteti gusta cat e de dulce si adauga in plus daca vreti mai dulce.


Se storc lamaile si se toarna zeama peste apa indulcita impreuna cu feliile si florile de soc. Se acopera cu o folie sau un capac de sticla si se lasa 3 zile in loc insorit, timp in care se amesteca din cand in cand.


Se strecoara sucul si se toarna in sticle, care se pastreaza la frigider.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata by Rocsi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

15.06.2013, 20:39

Ce minune ai preparat!

Rocsi 1

15.06.2013, 20:40

Multumesc draga mea

Corinuta 1

15.06.2013, 22:53

Multumesc Ruxy draga chiar este, la cat bine face!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Socata a la Bunica