Socata reteta bunicii

de Rocsi in Bauturi, 17 Feb 2010 | 13581 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 10 litri apa
  • 2lamai si jumatate sau 3 mari
  • 1kg zahar (daca va place mai dulce puneti maul mult)
  • 11 flori de soc
  • 20 gr drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Intr-o oala se pune apa la fiert .

cand incepe sa fiarba puneti si florile de soc si lasati sa dea dea cateva clocote.

apoi trageti oala de de foc si o mai lasati sa stea asa 30-40 min.

dupa aceasta o strecurari si aruncati florile la gunoi si adaugati zaharul si amestecati bine.

o mai lasati sa se raceasca si cand e putin calduta puneti intr-o farfurie drojdia si cateva linguri de zeama si amestecati bine drojdia,dupa care puneti-o peste socata,stoarceti lamaile si lasati cateva bucatele de lamaie si in oala.

cand e rece scoateti bucatelele de lamaie din oala si o puneti in sticle si o dati la rece 3-4 zile.

apoi se savureaza cu multa placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

28.06.2010, 12:45

poate se mai gaseste nu stiu...

bianca92 1

09.10.2013, 09:30

Vai de cand nu am mai baut asa ceva... mie dor si sete

Rocsi 1

09.10.2013, 10:50

Este foarte buna Bianca ...In copilarie ne facea mama aproape saptamanal

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Suc natural de mere şi portocale