Socata caramelizata

de alinutzika in Bauturi, 1 Iun 2012 | 2588 vizualizari

 

O socata racoritoare, dulce-acrisoara, cu gust puternic de caramel si soc. V-o recomand cu mare drag. Aceasta reteta o fac de cel putin 10 ani si pentru mine, e cea mai buna din cate am baut!....

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 1 kg zahar
  • 20 g sare de lamaie
  • 1 lamaie
  • 10 l apa fierbinte (scoate mai repede aroma din soc)
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata caramelizata:

Intr-o galeata de 10 l puneti jumatate din cantitatea de zahar, florile de soc trecute rapid printr-un jet de apa, sarea de lamaie si lamaia taiata rondele. Adaugati apa pana umpleti galeata, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Restul de zahar (500 g), il caramelizam pe foc si il stingem cu un pahar de apa. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana se topeste tot caramelul, apoi il turnam in galeata si amestecam bine. Acoperim galeata cu un capac sau o tava si lasam la temperatura camerei maxim 2 zile, dupa care strecuram sucul si il punem in sticle. Il pastram la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

02.06.2012, 22:26

Trebuie sa fie foarte aromata; voi incerca reteta ta!

alinutzika 1

02.06.2012, 22:42

multumesc fetelor! ma bucur ca va place si voua socata!

alinutzika 1

02.06.2012, 22:43

Mihaela 11..ti-o recomand! E imposibil sa nu-ti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata cu zahar caramelizat