Socata reteta bunicii

de alinutzika in Bauturi, 1 Iun 2012 | 4690 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
O socata racoritoare, dulce-acrisoara, cu gust puternic de caramel si soc. V-o recomand cu mare drag. Aceasta reteta o fac de cel putin 10 ani si pentru mine, e cea mai buna din cate am baut!....

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 10 flori de soc
  • 1 kg zahar
  • 20 g sare de lamaie
  • 1 lamaie
  • 10 l apa fierbinte (scoate mai repede aroma din soc)
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Intr-o galeata de 10 l puneti jumatate din cantitatea de zahar, florile de soc trecute rapid printr-un jet de apa, sarea de lamaie si lamaia taiata rondele. Adaugati apa pana umpleti galeata, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Restul de zahar (500 g), il caramelizam pe foc si il stingem cu un pahar de apa. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana se topeste tot caramelul, apoi il turnam in galeata si amestecam bine. Acoperim galeata cu un capac sau o tava si lasam la temperatura camerei  maxim 2 zile, dupa care strecuram sucul si il punem in sticle. Il pastram la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

02.06.2012, 22:26

Trebuie sa fie foarte aromata; voi incerca reteta ta!

alinutzika 1

02.06.2012, 22:42

multumesc fetelor! ma bucur ca va place si voua socata!

alinutzika 1

02.06.2012, 22:43

Mihaela 11..ti-o recomand! E imposibil sa nu-ti placa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii