Socata cu ghimbir

de amalia01 in Sirop / Compot, 1 Iun 2016 | 840 vizualizari

 

Va spuneam eu despre beneficiile socului la reteta de sirop de soc.
Si cum este sezonul frumoaselor si aromatelor flori m-am gandit sa reinventez reteta de socata.
In acest sens, am inlocuit traditionala drojdie cu ghimbirul, care este sanatos si amplifica efectul socului, avand si un plus de aciditate naturala fara fermentatie.

 

INGREDIENTE

  • 5 l apa
  • 8 flori de soc
  • 2 lamai
  • 100 g ghimbir
  • 100 g zahar Green Sugar/ 100 g miere/ 100 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata cu ghimbir:

Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse si cojile ramase bine spalate.


Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm.


Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore. Amestecam din cand in cand, pentru a potenta aromele.


Strecori sucul si il pui la frigider.


Pentru un plus de savoare , servesti socata cu felii de lamaie, frunze de menta si capsuni inghetate( in loc de cuburi de gheata).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

noiinbucatarie 1

02.06.2016, 10:14

foarte sanatoasa!

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:05

buna!

mirela0911 1

03.06.2016, 09:39

Bună socata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Suc de pepene, zmeura si menta