Socata reteta bunicii, cu ghimbir

de amalia01 in Sirop / Compot, 1 Iun 2016 | 4338 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Va spuneam eu despre beneficiile socului la reteta de sirop de soc.
Si cum este sezonul frumoaselor si aromatelor flori m-am gandit sa reinventez reteta de socata.
In acest sens, am inlocuit traditionala drojdie cu ghimbirul, care este sanatos si amplifica efectul socului, avand si un plus de aciditate naturala fara fermentatie.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 5 l apa
  • 8 flori de soc
  • 2 lamai
  • 100 g ghimbir
  • 100 g zahar Green Sugar/ 100 g miere/ 100 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu ghimbir:

Socata reteta bunicii

 Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse  si cojile ramase bine spalate. 

Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm.

Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore. Amestecam din cand in cand, pentru a potenta aromele.

Strecori sucul si il pui la frigider.

Pentru un plus de savoare , servesti socata cu felii de lamaie, frunze de menta si capsuni inghetate( in loc de cuburi de gheata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Racoritoare de primavara