Socata cu scortisoara

de mihaelar63 in Bauturi, 7 Iun 2014 | 1023 vizualizari

 

Cu mare rusine marturisesc ca aceasta este prima mea socata .Dupa ce am ,, studiat '' retetele bucatarasilor si am mai intrebat in stanga si in dreapta ,, Tu cum faci socata ? '' am preparat ce urmeaza . Cu multi ani in urma am incercat sa beau ceai de soc si nu m-a incantat , asa ca nici cu socata nu m-am riscat . Dar gustand recent am fost cucerita .

 

INGREDIENTE

  • 4.5 l apa
  • 4-5 flori de soc
  • 500 gr zahar
  • 500 gr lamai (2 lamai mari)
  • 100 ml otet mere
  • 2 batoane scortisoara
  • 1 lingura rasa de orez
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata cu scortisoara:

Intr-un pet de 5 l am pus toate ingredientele .Era indicat un borcan de sticla , dar nu am gasit .


Am agitat bine recipientul sa se amestece .


Am lasat amestecul sa stea la soare .Zilnic se agita .


Dupa 2-3 zile cand incepe sa se albeasca lichidul ,se strecoara si se pune in sticle mai mici la frigider .


Am obtinut o socata usor sifonata datorita boabelor de orez si aromata datorita scortisoarei

 

TIPS-URI

1

Boabele de orez ajuta la obtinerea unei socate usor sifonate .

2

Am ales sa dau aroma cu scortisoara pentru ca aceasta este hipoglicemianta si hipotensoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

07.06.2014, 20:24

La mine s-a terminat!

Rocsi 1

07.06.2014, 21:36

Interesanta combinatia cu scortisoara

mirela0911 1

09.06.2014, 09:54

Ce combinatie! cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata ca la mama acasa