Socata de casa

de MIUTA in Bauturi, 2 Iun 2011 | 23971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4,5 litri de apa
  • 6 flori mari de soc
  • 2 lamai mari
  • 400 g zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata de casa:

Eu am folosit o sticla pet de 5 litri cu apa plata.Am golit cca 500ml apa si am pus inauntru zaharul,florile de soc spalate foarte bine si sucul de la doua lamai.


Am taiat coaja de la o lamaie feli si am pus-o in sticla.


A doua zi se scoate cu ajutorul unei furculite.Se inteapa bucatica de coaja de lamaie si se scoate afara.Se scot sa nu devina socata amaruie.


Se lasa cca 3 zile sa stea la soare.O data pe zi se amesteca.


Cand e gata se strecoara prin tifon dublu,se pune in sticle si se pastreaza la rece.


Eu nu folosesc drojdie pentru sucul de socata.


Folosesc drojdie cand fac vin de soc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MIUTA 1

03.06.2011, 17:46

Multumesc frumos tuturor

LUK 1

03.06.2011, 19:27

inca n-am facut anul asta socata asa ca beau de la tine

RuxyRux 1

03.06.2011, 21:50

Grozavaaaa si eu am frigiderul plin ochi de bautura asta delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Socata,din flori de soc