Socata diferita

de MotanLaOale in Bauturi, 10 Iun 2014 | 1329 vizualizari

 

Mi-a venit ideea cand faceam socata si cautand in frigider lamaile am dat peste doua portocale. Am zis de ce nu! A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 litri apa
  • 500g zahar
  • 5-6 flori de soc
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata diferita:

Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.


Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.


Se stoarce jumatatea de lamaie si zeama se toarna in borcan.


Se stoarce o portocala si zeama se pune in borcan.


Se taie cuburi cealalta portocala cu coaje cu tot si se pune in borcan.


Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.


Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.


Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.


Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.


Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.


Este naturala si este foarte buna, cu gust usor de portocala!


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata diferita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

11.06.2014, 10:56

Krystyan Trendy 1

13.06.2014, 09:22

grozava socata

MotanLaOale 1

13.06.2014, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Socata a la Bunica