Socata diferita

de MotanLaOale in Bauturi, 10 Iun 2014 | 1176 vizualizari

 

Mi-a venit ideea cand faceam socata si cautand in frigider lamaile am dat peste doua portocale. Am zis de ce nu! A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 litri apa
  • 500g zahar
  • 5-6 flori de soc
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata diferita:

Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.

Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.

Se stoarce jumatatea de lamaie si zeama se toarna in borcan.

Se stoarce o portocala si zeama se pune in borcan.

Se taie cuburi cealalta portocala cu coaje cu tot si se pune in borcan.

Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.

Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.

Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.

Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.

Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.

Este naturala si este foarte buna, cu gust usor de portocala!

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Socata diferita-0
Socata diferita-1
Socata diferita-2
Socata diferita-3
Socata diferita-4
Socata diferita-5
Socata diferita-6
Socata diferita-7
Socata diferita-8
Socata diferita-9
Socata diferita-10

COMENTARII (28)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.06.2014, 10:56

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

13.06.2014, 09:22

grozava socata

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.06.2014, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!