Socata ( fara drojdie)

de Ina in Bauturi, 18 Mai 2012 | 89616 vizualizari

 

Zilele trecute mi-a adus o colega doi pumni de flori de soc, asa ca am purces la prepararea unei delicioase socate. Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 12 flori de soc, proaspat culese ( sau doi pumni zdraveni de flori)
  • 10 litri apa
  • 1 kg. zahar
  • 3 lamai mari
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata ( fara drojdie):

Florile de soc , proaspat culese, se scutura usor de impuritati, avand grija sa nu se scuture. Este bine daca le culegem dupa ploaie.


Am pus intr-o oala de 14 litri capacitate, 800 grame de zahar. Lamaile feliate le-am stors usor de zeama peste zaharul din oala si le-am asezat si pe ele, peste zahar, impreuna cu florile de soc si 9 litri de apa. Restul de zahar ( 200 grame ) l-am caramelizat, l-am stins cu o cana de apa , iar dupa ce s-a topit caramelul am turnat siropul in oala si am amestecat totul cu grija.


Am acoperit vasul si l-am tinut 4 zile ( in mod normal se lasa la soare, dar zilele astea mai mult a plouat, asa ca am tinut oala in bucatarie :D ), mestecand lichidul zilnic, cu o lingura din lemn. In a patra zi socata a inceput sa se aciduleze usor, acesta fiind momentul cand am strecurat totul in sticle curate si am dat socata la frigider.





 

TIPS-URI

1

Zaharul caramel da socatei atat aroma cat si culoare.

2

Eu nu folosesc drojdie, intrucat socata capata o aciditate prea mare si gust de otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata ( fara drojdie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

laura2002 1

26.05.2013, 22:06

bunnn.Ieri am facut si eu. Este la soare in balcon.Il mestec si mai gust putin este deliciossss

mada_elena85 1

26.05.2013, 22:32

Foooarte buna socata.Azi am scos-o si eu din borcan.Delicioasa

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 22:53

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata,din flori de soc