Socata fara drojdie

de Rocsi in Bauturi, 7 Iun 2013 | 3653 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac socata fara drojdie. Noi mereu o pregatim doar cu drojdia si doar asa stiam sa fac. Insa cum de ceva timp eu nu mai beau deloc acidulat, nici sucuri din comert si cum aveam pofta de socata am ales sa fac varianta fara drojdie. Sincer nu ma asteptam sa iasa asa buna. Merita incercata reteta daca va place mult socata si nu doriti sa aiba acid!

 

INGREDIENTE

  • 5 litri apa plata
  • 2 lamai mari
  • 550 gr zahar
  • 8 flori de soc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata fara drojdie:

Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele.


Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste siropul de mai sus. Restul de lamaie o taiem feliute o punem in borcan, dam drumul si florilor de soc. Amestecam bine cu o lingura de lemn, acoperim borcanul cu o folie alimentara si o lasam sa stea la loc luminos si insorit daca se poate, circa 3 zile. In acest timp mai invartim in ea de 2-3 ori pe zi.


Dupa ce s-a facut, o strecuram, o punem in sticle si o dam la rece.


Un deliciu racoritor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata fara drojdie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Iri

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Adry multumesc

Rocsi 1

08.06.2013, 22:11

Mena cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Socata aromata si parfumata