Socata reteta bunicii

de Rocsi in Bauturi, 7 Iun 2013 | 6047 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
E pentru prima data cand fac socata fara drojdie. Noi mereu o pregatim doar cu drojdia si doar asa stiam sa fac. Insa cum de ceva timp eu nu mai beau deloc acidulat, nici sucuri din comert si cum aveam pofta de socata am ales sa fac varianta fara drojdie. Sincer nu ma asteptam sa iasa asa buna. Merita incercata reteta daca va place mult socata si nu doriti sa aiba acid!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 5 litri apa plata
  • 2 lamai mari
  • 550 gr zahar
  • 8 flori de soc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele.

Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste siropul de mai sus. Restul de lamaie o taiem feliute o punem in borcan, dam drumul si florilor de soc. Amestecam bine cu o lingura de lemn, acoperim borcanul cu o folie alimentara si o lasam sa stea la loc luminos si insorit daca se poate, circa 3 zile. In acest timp mai invartim in ea de 2-3 ori pe zi.

Dupa ce s-a facut, o strecuram, o punem in sticle si o dam la rece.

Un deliciu racoritor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Iri

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Adry multumesc

Rocsi 1

08.06.2013, 22:11

Mena cu drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii