Socata mea de anul acesta

de elucubratiiculinare in Bauturi, 3 Iul 2016 | 514 vizualizari

 

tot cu intarziere, poate va ajuta la anul...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 flori mari de soc
  • 2 lămâi feliate
  • 500 g zahăr alb / zahăr brun / miere
  • 5 litri apă plată
  • 2-3 g drojdie uscată sau 6-8 boabe orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata mea de anul acesta:

Dacă ați cules voi florile de soc, atunci știți dacă trebuiesc spălate sau nu. De preferat ar fi să nu se spele, pentru a nu se pierde aroma. Se aleg florile de micile impurități, gâze sau alte crenguțe. În cazul în care se alege spălarea acestora, ele se scufundă foarte puțin în apă rece. Se pun florile într-un borcan cu apa și feliile de lămâie. Dacă nu vă place gustul cojii de lămâie, una din lămâi se poate stoarce și se adaugă doar sucul ei. Punem borcanul acoperit cu o farfurioară într-un loc ferit de lumină. A doua zi adăugăm zahărul și drojdia sau boabele de orez. Dacă nu vreți o socată acidulată, optați pentru boabele de orez - gustul de soc se simte chiar mai bine. Se va amesteca în borcan de câte 2-3 ori pe zi. După 3 zile apa va căpăta o culoare gălbuie. Se strecoară printr-o sită deasă, se pune la sticle și se dă la rece. În cazul în care folosiți drojdie atenție la deschiderea sticlelor pentru că are ceva mai mult acid. Se servește ca atare, adăugând după preferințe felii de lămâie, frunze de mentă și gheață (dar atenție că o diluați).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata mea de anul acesta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Rocsi 1

03.07.2016, 19:25

Mmm super buna. Eu am niste floare uscata de soc si mai fac cu aia. Iese tare buna!

Satisfyyourcravings 1

03.07.2016, 20:54

Super!

dantes 1

04.07.2016, 14:12

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Socata