Socata, suc din flori de soc

de diana_k in Sirop / Compot, 9 Mai 2014 | 10877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 4,5 l apa
  • 600g zahar
  • 1 lamaie mare
  • 10g drojdie proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata, suc din flori de soc:

Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati, le punem la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.


Zaharul il punem la caramelizat intr-o cratita la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar dam cratita deoparte si amestecam pana se topesc toate cristalele de zahar. Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.


Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata. Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta si riscati sa curga lichidul pe afara!


Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara. Din cand in cand amestecam si gustam sucul.


Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat strecuram sucul si il turnam in sticle. Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata, suc din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lavinia 1

09.05.2014, 20:43

buna tare

JulyCris 1

09.05.2014, 22:25

mihaelar63 1

14.05.2014, 10:20

vai ce as mai bea !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata