Socata,din flori de soc

de Angelica in Bauturi, 13 Iun 2013 | 5883 vizualizari

 

O bautura minune,unica in an!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 10 flori mari de soc
  • 300 gr.zahar (sau de miere de albine)
  • 5 gr.de drojdie
  • 2 lamii taiate felii
  • 1 steluta de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 5 litri de apa plata
  • 1 borcan cat mai mare(daca aveti de 5 litri)
  • o lingura de lemn o bucata de tifon curata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata,din flori de soc:

Punem in borcan apa,drojdia,zaharul sau mierea de albine,steluta de anason,batonul de scortisoara si amestecam foarte bine,pana mierea si drojdia sunt dizolvate complet. Adaugam apoi florile de soc spalate si cu o lingura de lemn le scufundam in apa. Punem apoi in borcan si feliile de lamaie. Acoperim borcanul cu un tifon curat si lasam sa stea peste noapte.


A doua zi amestecam usor cu o lingura de lemn ,apoi punem din nou tifonul si lasam sa stea borcanul intr-un loc insorit timp de doua zile.Din cand in cand mai amestecam in borcan cu aceeasi lingura de lemn. Dupa aceste doua zile, socata va capata un gust dulce-acrisor si se va tulbura. Cand este gata ,o strecuram printr-un tifon si apoi o servim rece.Cine doreste poate servi socata cu felii de lamaie alaturi.


Pofta mare va doresc si mult spor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata,din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.06.2013, 11:44

Un pahar servesc si eu cu socata

Sim0na 1

14.06.2013, 09:53

Tare buna cred ca este!

Angelica 1

20.06.2013, 10:55

Fete mersi tare mutl!!!Dau socata la toata lumea!...haideti la mine ca tare mult mi-ar placea
Va pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata ( fara drojdie)