Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.

de bianca92 in Somon, 29 Aug 2014 | 9537 vizualizari

 

Pestele este un preparat foarte gustos si sanatos, iar din aceasta categorie cel mai mult imi place tonul, somonul sau pastravul. Azi am facut somon in crusta de malai si parmezan. Are un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati file mici de somon
  • condimente (sare,piper,boia, busuioc,cimbru)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua batute bine
  • o cana malai macinat
  • 3 linguri parmezan ras
  • ulei pentru prajit
  • 3/4 cana orez
  • 1/4 cana mazare fiarta.
  • lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.:

Se prepara un amestec de condimente din: o lingura sare, 1/2 lingura piper, 1/2 lingura boia, o lingurita busuioc. Somonul file se condimenteaza cu acest amestec pe ambele parti.


Se pregatesc 3 farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute bine cu putina sare, iar in a treia vom pune malaiul amestecat cu parmezanul, putina sare si putin cimbru.


Luam fiecare file de somon in parte si il trecem prin cele 3 farfurii astfel: prima data trecem somonul prin faina, apoi prin ou, apoi prin malai. Si pentru a avea o crusta mai groasa se mai trece odata prin ou si din nou prin malai. Procedam la fel cu fiecare file de somon.


Somonul in crusta se prajeste in putin ulei la foc mediu pana crusta devine aurie.


Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se amesteca cu mazarea. Daca mai e nevoie, se adauga sare.


Se pune in farfurii si se serveste cu o felie de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de malai cu garnitura de orez." nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:46

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:54

mihaelar63 1

06.05.2017, 08:26

Ce bine ti-a iesit !!!!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez