Sos pentru pizza

de cristeena20 in Sosuri, 12 Apr 2014 | 14807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de rosii decojite in suc
  • frunze de busuioc proaspat
  • oregano uscat
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper, putin zahar
  • pasta de rosii (2 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

- punem in blender rosiile din conserva cu sucul de pe ele, frunzele proaspete de busuioc, putin ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobit cu lama cutitului si mixam bine cu robotul.

- intr-o craticioara punem ceapa tocata fff marunt cu ulei de masline sa se caleasca si apoi adaugam sosul rezultat si foaie de dafin. Lasam sa fiarba cca 5 minute si apoi adaugam inca 2 linguri pasta de tomate, sare, piper, zahar si oregano uscat. Lasam la foc mic sa se reduca putin sosul. 

- Se unge aluatul de pizza care este intins in tava cu acest sos si apoi se mai presara cu oregano si aranjam apoi ingredientele dupa prefeirnta.

- Acest sos se poate face si picant, adaugand sos piri-piri sau chilli tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.04.2014, 16:36

grozav! imi place ca ai pus si oregano

Andreea Baraboi 1

22.06.2014, 17:59

busuiocul si oregano dau un gust foarte bun in sosul pt pizza , bravo

cristeena20 1

22.06.2014, 19:00

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos pentru pizza