Spaghete alla norma

de - Andreea - in Spaghete, 27 Noi 2012 | 6444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr spaghete
  • 800 gr rosii
  • 2 vinete
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • busuioc
  • 6 linguri ricotta
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete alla norma:

Vinetele se spala si se taie in cuburi mici. Se presara sare si se lasa pina elimina apa din ele. Rosiile se curata de coaja ,se scot semintele si lichidul si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline. Adaugam usturoiul si ceapa tocata marunt apoi adaugam rosiile ,zaharul si amestecam. Lasam pe foc citeva minute. Adaugam sare si piper dupa gust ,busuiocul si se mai lasa citeva minute.

Intr-o alta tigaie prajim cuburile de vinete. Cind sunt gata le scoatem pe un servet de hirtie.

Intr-o oala punem apa la fiert. Cind aceasta fierbe, punem sare apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cind sunt gata ,se scurg de apa,se adauga sosul de rosii si vinetele si se presara deasupra ricotta.

Se servesc fierbinti.

 

TIPS-URI

1

in locul rosiilor proaspete se pot folosi rosii decojite din conserva.

2

ricotta trebuie sa fie uscata insa se poate folosi si cea proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete alla norma" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii