Spaghete Carbonara

de Dana Cristea - pusikmea in Paste, 5 Apr 2011 | 14820 vizualizari

 

nu le am cu pastele, insa toata lumea lauda aceste paste, asa ca am vrut sa vad daca merita sa le laud si eu :D :))) si da pot spune ca sunt foarte foarte bune, doru nici macar nu suporta pastele si abia l-am convins sa guste si dupa ce a gustat a mancat 2 portii, deci chiar sunt bune!le-am adaptat putin dupa gustul meu, nu am avut parmezan, sunt sigura ca ar fi fost si mai bune cu el, dar au mers si fara...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete
  • o cutie smantana ( 350 g )
  • 1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina
  • cateva felii de bacon
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 cuburi de branza topita cu smantana
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Carbonara:

Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.


Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs.


Intre timp punem o lingura de ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe care l-am amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.


Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.


Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2011, 13:24

va multumesc pentru aprecieri

bucatarimcudiana 1

07.04.2011, 18:46

preferatele mele

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 00:53

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii