Spaghete carbonara

de MotanLaOale in Spaghete, 9 Mai 2013 | 9186 vizualizari

 

Foarte bune, si repede de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • 600 g bacon (costita)
  • 400 g smantana
  • 3 oua
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara:

Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb maxim timpul inscris pe ambalaj.


Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc cateii de usturoi 2-3 minute pana isi schimba culoarea putin.


Se scot cateii de usturoi si se pune la prajit baconul taiat fasii.


Cand este prajit bine baconul se toarna smantana peste si se mai fierbe 3-4 minute amestecand bine.


Ouale se bat bine cu parmezanul, sare si piper.


Se strecoara spaghetele si se pun intr-un vas mai mare.


Peste ele se toarna smantana cu baconul fierbinte si amestecul de oua cu parmezan.


Se amesteca repede si bine, bine sa se omogenizeze si se se faca si oul de la caldura spaghetelor.


Daca ramane prea multa zeama sau vi se pare ca oul nu este facut, se poate pune vasul putin pe foc amestecand bine.


Se serveste cu parmezan ras presarat deasupra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Usturoiul trebuie scos ca se amareste prajit mult.

2

Se pot face si fara smantana (reteta originala) dar raman prea "seci" dupa mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

10.05.2013, 11:23

Sim0na 1

10.05.2013, 11:38

Ce dor imi este de niste paste d-astea..

MotanLaOale 1

10.05.2013, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti carbonara