Spaghete carbonara, reţetă cu smantana

de MotanLaOale in Spaghete, 9 Mai 2013 | 14749 vizualizari

 

Foarte bune, si repede de facut.- Spaghete carbonara, reţetă cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • 600 g bacon (costita)
  • 400 g smantana
  • 3 oua
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă cu smantana:

Spaghete carbonara, reţetă cu smantana

Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb maxim timpul inscris pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc cateii de usturoi 2-3 minute pana isi schimba culoarea putin.

Se scot cateii de usturoi si se pune la prajit baconul taiat fasii.

Cand este prajit bine baconul se toarna smantana peste si se mai fierbe 3-4 minute amestecand bine.

Ouale se bat bine cu parmezanul, sare si piper.

Se strecoara spaghetele si se pun intr-un vas mai mare.

Peste ele se toarna smantana cu baconul fierbinte si amestecul de oua cu parmezan.

Se amesteca repede si bine, bine sa se omogenizeze si se se faca si oul de la caldura spaghetelor.

Daca ramane prea multa zeama sau vi se pare ca oul nu este facut, se poate pune vasul putin pe foc amestecand bine.

Se serveste cu parmezan ras presarat deasupra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Usturoiul trebuie scos ca se amareste prajit mult.

2

Se pot face si fara smantana (reteta originala) dar raman prea "seci" dupa mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă delicioasa