Spaghete carbonara

de gab_s19 in Paste, 20 Oct 2013 | 3238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste
  • 200 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 400 ml frisca neindulcita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara:

Pastele se pun la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la prajit; cand devine usor transparenta, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce sunca s-a rumenit, se adauga usturoiul zdrobit si 3/4 din frisca neindulcita si se lasa la foc mic; in acest timp, se bat cele 2 oua cu sfertul de frisca ramasa, se trage tigaia de pe foc si se adauga oul, amestecand continuu pentru a nu prinde consistenta unei omlete. Se adauga sare si piper dupa gust, dar daca sunca este deja sarata, nu mai este nevoie decat de foarte putina sare.
Dupa ce pastele s-au fiert, se lasa sa se scurga foarte bine intr-o sita si se adauga peste sosul carbonara preparat anterior, amestecand pana cand acestea sunt foarte bine acoperite de sos. 

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete carbonara-0
Spaghete carbonara-1
Spaghete carbonara-2
Spaghete carbonara-3
Spaghete carbonara-4
Spaghete carbonara-5
Spaghete carbonara-6
Spaghete carbonara-7
Spaghete carbonara-8

COMENTARII (2)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.10.2013, 08:45

Rocsi

Rocsi 1

21.10.2013, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!