Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de gab_s19 in Paste, 20 Oct 2013 | 7678 vizualizari

 

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste
  • 200 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 400 ml frisca neindulcita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Pastele se pun la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la prajit; cand devine usor transparenta, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce sunca s-a rumenit, se adauga usturoiul zdrobit si 3/4 din frisca neindulcita si se lasa la foc mic; in acest timp, se bat cele 2 oua cu sfertul de frisca ramasa, se trage tigaia de pe foc si se adauga oul, amestecand continuu pentru a nu prinde consistenta unei omlete. Se adauga sare si piper dupa gust, dar daca sunca este deja sarata, nu mai este nevoie decat de foarte putina sare.
Dupa ce pastele s-au fiert, se lasa sa se scurga foarte bine intr-o sita si se adauga peste sosul carbonara preparat anterior, amestecand pana cand acestea sunt foarte bine acoperite de sos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata