Spate de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2014 | 3254 vizualizari

 

Pentru ca este iarna preparam mult prin coacere. Ce este mai placut decat sa auzi cum sfaraie ceva bun la cuptor si in casa e placut - caldut. As incadra acest preparat in ciclul "Placeri simple" Ma repet: cand avem produse proaspete (de data aceasta curcan de casa) e mare pacat de a interveni cu ingrediente multe sau mod de procesare complicat, savoarea este data de prospetimea si calitatea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate mare de curcan [aprox 1-1.5 kg]
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • varza murata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan cu cartofi - la cuptor:

Curatati si spalat,insistand pe interior spatele de curcan .


Masati carnea cu turmeric si sare .


Puneti carnea +1 cana apa in tava si dati la cuptor .


Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii .


Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan.


Cand carnea incepe sa se rumeneasca puneti si cartofii.


Adaugati putina apa daca este necesar.


Cuptorul fiind foarte incins cartofii au fost copti si rumeni foarte repede[15min]


Serviti preparatul insotit de muraturile preferate .

 

TIPS-URI

1

Nu am folosit nici o grasime vegetala / animala . Cea lasata de spatele de curcan a fost suficienta .

2

Intorcand carnea de mai multe ori in timpul coacerii am obtinut un preparat fraged, cu o crusta frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

01.02.2014, 22:58

Placeri simple,dar placeri de placeri

mamaieelena 1

02.02.2014, 18:58

super arata

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:22

preiau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor