Spate de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2014 | 3922 vizualizari

 

Pentru ca este iarna preparam mult prin coacere. Ce este mai placut decat sa auzi cum sfaraie ceva bun la cuptor si in casa e placut - caldut. As incadra acest preparat in ciclul "Placeri simple" Ma repet: cand avem produse proaspete (de data aceasta curcan de casa) e mare pacat de a interveni cu ingrediente multe sau mod de procesare complicat, savoarea este data de prospetimea si calitatea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate mare de curcan [aprox 1-1.5 kg]
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • varza murata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan cu cartofi - la cuptor:

Curatati si spalat,insistand pe interior spatele de curcan .


Masati carnea cu turmeric si sare .


Puneti carnea +1 cana apa in tava si dati la cuptor .


Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii .


Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan.


Cand carnea incepe sa se rumeneasca puneti si cartofii.


Adaugati putina apa daca este necesar.


Cuptorul fiind foarte incins cartofii au fost copti si rumeni foarte repede[15min]


Serviti preparatul insotit de muraturile preferate .

 

TIPS-URI

1

Nu am folosit nici o grasime vegetala / animala . Cea lasata de spatele de curcan a fost suficienta .

2

Intorcand carnea de mai multe ori in timpul coacerii am obtinut un preparat fraged, cu o crusta frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

01.02.2014, 22:58

Placeri simple,dar placeri de placeri

mamaieelena 1

02.02.2014, 18:58

super arata

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:22

preiau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan