Spezzatino

de lilik in Vita, 14 Aug 2011 | 6344 vizualizari

 

Spezzatino este o tocanita de vitel,cu origini italiane si cu ingrediente simple,dar care dau acestui fel un gust deosebit....se poate pregati cu mazare si suc de rosii,cu mazare si cartofi,ma rog,fiecare dupa plac....eu l-am pregatit cu suc de rosii,cartofi si mazare si bineanteles carne proaspata de vitel...sper sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne de vitel taiata cubulete
  • 300 gr mazare(proaspata sau congelata)
  • 4-5 cartofi(depinde de marime)
  • 1 pahar suc de rosii(eu folosesc cel de unica folosinta de 200 ml)
  • 1 ceapa
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare,piper dupa gust
  •  supa de vita sau de legume
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spezzatino:

Preparare Spezzatino

Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul.

Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2 degete,dupa care lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 40-45 de minute.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete,nu prea mici si pregatim mazarea.

Trascurs timpul,adaugam cartofii si mazarea,punem sare,piper si daca mai este nevoie inca putina supa,dupa care mai lasam sa fiarba pana mazarea si cartofii sunt fierti,adica 20-25 de minute circa.

Puteti lasa tocanita mai zemoasa,depinde de gustul fiecaruia.

Servim Spezzatino cald cu multa pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sylvia 1

16.08.2011, 21:04

superba reteta

lilik 1

20.08.2011, 01:32

Sylvia saru'mana scumpo

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel