Spirale cu spanac

de mihaelastanescu in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2015 | 1624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat foietat
  • 600-700 g spanac
  • 100 g ricotta/urda
  • 1 lingura parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • mac/susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu spanac:

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine. Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul.


Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei amestecul de spanac. Rulam fiecare fasie de foietaj si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem placinta.


Presaram pe deasupra mac sau susan. Coacem placinta la 200°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.


O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

19.01.2015, 08:51

Teo 1

19.01.2015, 21:33

De mare efect,dar si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar - amintiri din copilaria mea