Sprot prăjit - Hamsii prăjite

de elucubratiiculinare in Peste, 1 Iun 2012 | 3614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g sprot sau hamsii,
  • 3 linguri făină,
  • 3 linguri mălai,
  • ulei pentru prăjit.

Pentru servit:

  • mămăliguță,cartofi prăjiți,mujdei și/sau lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot prăjit - Hamsii prăjite:

Peștișorii se curăță (rar se întâmplă să-i cumpărăm gata eviscerați).

Cu un cuțit bine ascuțit și cu lama subțire tăiem burtica peștișorului și scoatem mizeria (tăiem până sus de tot, ca să reușim să scoatem și urechile).

Se trec apoi prin jet puternic de apă să se curețe bine și se lasă la scurs.

Amestecăm făina cu mălaiul și trecem peștișorii prin acest amestec.

Punem uleiul la încins și prăjim peștii pe ambele părți, nu punem foarte mulți să stea unii peste alții.

Se scot pe un prosop de bucătărie să eliminăm excesul de grăsime.

Servim cu mămăliguță, cartofi prăjiți și mult mujdei.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot prăjit - Hamsii prăjite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MonaMimi 1

01.06.2012, 18:14

iri_iri 1

01.06.2012, 22:59

ce bunatate

mamaieelena 1

01.06.2012, 23:19

deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Sprot in sos tomat