Desert strudel de mere

de Ina in Dulciuri, 31 Mar 2016 | 25157 vizualizari

 

O altfel de placinta, usoara si eleganta.

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 1,5 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 100­-150 gr zahar
  • pesmet
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel de mere:

Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze. 

Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.

Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam zaharul (dupa gust) si scortisoara si le punem la foc mic si le calim usor. Vom scapa de surplusul de sirop adaugand 3-4 linguri de pesmet in compozitia de mere. 

Cand aluatul este complet dezghetat, il intindem pe masa usor infainata si il netezim cu sucitorul, apoi il taiem pe din doua, obtinand doua foi egale de aluat. 

Imaginar, impartim  pe lungime foaia de aluat trei parti , iar partile din exterior le vom taia usor oblic, in fasii late de 1-2 cm.

In partea netaiata din mijloc vom pune un strat consistent de mere calite, apoi incepem asamblarea impletind fasiile din exterior, una cate una, peste stratul de mere din mijloc.  Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat, obtinand astfel doua strudele impletite pe care le asezam in tava tapetata cu ulei si faina.

Ungem placinta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce foietajul se coace frumos, iar aromele de mar copt si scortisoara cuprind intreaga bucatarie.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca (daca putem) si o servim pudrata cu zahar . 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de cat de acre sunt merele, dar si de preferintele voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel de mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere