Cum se face sucul de rosii

de kamy in Bulion, 10 Sep 2011 | 8709 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Am facut de tot felul, pentru ca anul asta am avut noroc de multe rosii. Numai castravetii s-au manat.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Se pune fierbinte in sticlele spalate bine pe care le punem fierbinti in patura(eu am o duna)unde le lasam 2-3 zile,pana se racesc.

In sucul de rosii pentru baut se adauga dupa gust,pe langa sare si zahar si piper.

Pentru bulion,se fierbe sucul de rosii pana scade mai mult(de 2-3 degete),iar pentru pasta de rosii,pana scade si ramane cam un sfert din cantitate.Se pune sare.Pentru pasta de rosii se amesteca des in compozitie,cand aceasta a scazut suficient,pentru ca altfel se va prinde de oala.Se pune in borcane sterilizate si in patura.

Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara sau pivnita,adica la rece.

TIPS-URI

1

Sare se pune neaparat,pentru intensificarea gustului.

2

daca mai ramane spuma deasupra(oricum dispare cand opriti focul)faceti ceva cu ea,puneti-o in ciorbe,sosuri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:48

bun bun pentru iarna

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:50

Bronzul fiind scump acum nu se mai fac statui.............te impaiaza si te pune pe soclu ca este mai ieftin.

kamy 1

12.09.2011, 10:59

valdimir... asta-i spuneam dianei,nu ma mai intereseaza,nu vreaaaaau statuie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii