Cum se face sucul de rosii

de Dya Daniela Andrei in Bulion, 20 Aug 2015 | 4843 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. M-am pricopsit cu doua ladite maaari pline cu rosii de gradina, frumoase si tare gustoase. Cum mi-ar fi fost absolut imposibil sa le consum in timp util, am hotarat sa incerc sa fac suc de rosii. Si nu imi pare rau :) A iesit tare bun si aromat! Dar nu faptul ca e prima data cand pregatesc sucul de rosii a fost o problema, ci acela ca nu detin o masina speciala pentru a separa semintele si cojile de pulpa. Insa m-am folosit cu succes de robotul de bucatarie de la Philips (Multumesc Gusti!).

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina bine coapte (aprox. 20 kg)
  • sare
  • zahar
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri.

Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu.

Il fierbem la foc potrivit pana ce scade la aproximativ jumatate din cantitatea initiala.

Adaugam doua linguri mari cu sare si una cu zahar (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce ajunge la consistenta dorita.

Cu sucul astfel obtinut,  umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. 

Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

 

 

TIPS-URI

1

Daca sucul are o consistenta foarte densa (de bulion) se depoziteaza in borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii