Suc de rosii (Bulion)

de lira in Conserve, 20 Sep 2010 | 7133 vizualizari

 

Eu suc de rosii am facut in cantiati industriale pt ca noua ne place si sa-l bem asa cum e, nu numai sa il folosim la mancare. Cu ocazia asta mi-am pus si premiul la munca, sa nu se plictiseasca si sa scoata tot sucul din rosii :P

Din 30 kg de rosii au iesit 22.7 l suc de rosii

 

INGREDIENTE

  • 30 kg rosii
  • 9 linguri sare
  • 9 linguri zahar
  • cateva crengute de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii (Bulion):

Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul de umeda.

Sucul obtinut se pune la foc intr-o oala, peste care adaugam sarea, zaharul si crengutele de busuioc.

Cantitatea de sare si zahar e oarecum relativa, daca doriti, puneti mai mult sau mai putin sa fie pe gustul fiecaruia.

Se lasa pe foc pana cand dispare spuma de la suprafata. Bulionul fierbinte se pune in sticle care se baga in haine pana a doua zi sa se raceasca treptat. A doua zi, se pot pune in camara.

Daca vreti sa puneti bulionul in sticle de plastic, ca acestea sa nu se stranga atunci cand puneti bulionul fierbinte, puneti-le intr-o oala cu apa rece.

Sticlele puse la zid, asa aratau a doua zi cand deja se depusese pulpa de la rosii, asta dupa ce le-am scos de sub plapumioara :)
 E putina munca cu el, dar e natural, fara conservant si eu cred ca merita, daca tot ne-am obisnuit sa mancam BIO in ultimul timp.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii (Bulion)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Suc de rosii (Bulion)-0
Suc de rosii (Bulion)-1
Suc de rosii (Bulion)-2
Suc de rosii (Bulion)-3

COMENTARII (7)

lira

lira 1

20.09.2010, 20:01

Corina, Nadina, am lipsit o perioada, dar am o scuza recuperez din urma

Laly

Laly 1

21.09.2010, 18:00

Ce bunatate trebuie sa fie

adriana_bobu

adriana_bobu 1

22.09.2010, 10:20

excelent...o sa fac si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!