Cum se face sucul de rosii picant

de Dya Daniela Andrei in Bulion, 4 Sep 2015 | 6550 vizualizari

 

 Cum se face sucul de rosii

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii
  • 10 buc ardei iuti rosii
  • 1 kg ardei capia rosii
  • 1 lingura cu zahar
  • 2 linguri cu sare de bucatarie
  • aproximativ 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii picant:

Cum se face sucul de rosii. Spalam bine rosiile si ardeii.

Curatam coditele, respectiv semintele.

Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie.

Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu.

Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand, amestecam usor.

Cand sucul ajunge la jumatate din cantitatea initiala, adaugam sarea si zaharul (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce obtinem consistenta dorita.

Umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil.

(Sucul de rosii trebuie sa fie fierbinte). 

Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Sucul se poate folosi la diverse sosuri pentru fripturi sau mancaruri picante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zarzavat (2)