Sufleu de dovlecel

de Ina in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2013 | 67562 vizualizari

 

Primul sufleu din viata mea :"> Mi-a facut cu ochiul reteta lui Jakob Hausmann, postata de Bucataras aici :
http://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-dovlecel-985.html . Multumesc, este delicioasa combinatia!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ( al meu a avut 700 g )
  • 4 oua
  • 100 g cascaval ras
  • 20 g unt
  • sare
  • cimbru
Sos bechamel
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • busuioc
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si-l radem pe razatoarea mare, dupa care il punem intr-o tigaie si-l inabusim la foc moderat, pina se evapora lichidul lasat.

Il scoatem din cratita si-l punem intr-o sita pentru a se scurge bine lichidul lasat.

Intre timp, preparam sosul bechamel : 

Topim untul intr-un vas,  presaram faina si amestecam cu un tel para pana se rumeneste usor, apoi  adaugam laptele si amestecam continuu cu telul. Cand compozitia devine omogena,  se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare , putin busuioc si piper. Lasam sa se raceasca putin.

Preincalzim cuptorul si introducem in el un vas termorezistent uns cu 20 g unt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Adaugam in sosul alb racit  galbenusurile, parmezanul ras si cimbrul , amestecand pentru omogenizare. Punem in sos si dovleceii scursi bine de lichid si amestecam bine.

Batem albusul cu putina sare , pana devine o spuma compacta , pe care o adaugam in vasul cu compozitia de dovlecei. Cand punem albusul nu mai amestecam cu telul, ci doar cu o lingura de lemn, cu miscari verticale, de sus in jos ( ca si la prajitura inteligenta, nu cu miscari circulare )

Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit adaugam compozitia de sufleu, pe care o vom coace in cuptorul preincalzit, circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla depasind buza vasului si se rumeneste frumos.

Pentru reusita preparatului, nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. 

TIPS-URI

1

Albusul se amesteca cu mare grija, fara a folosi miscari circulare, ci doar de sus in jos. Ne ajutam de o lingura/ paleta de lemn.

2

Nu deschidem usa aragazului decat la expirarea timpului de copt, pentru a nu se lasa sufleul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de vinete cu dovlecei