Supa crema semi-dulce de legume coapte

de Adinuta in Supe, 8 Noi 2011 | 5282 vizualizari

 

Daca tot am revenit si mi s-a luat si interviu, m-am gandit ca poate utilizatorii mai noi se intreaba daca tipa asta Adinuta stie sa gateasca ceva sau doar sa invarta vorbe, hihi! si mi-am zis ca trebuie sa-mi recastig total locul printre bucatarasi si sa va momesc cu ceva bun si cald. Reteta e mai mult facuta asa, din pofte, pentru ca nu am urmat niste indicatii anume ci am pus la cuptor ce mi s-a parut a merge intr-o supa crema usor dulce asa (de aceea am ales sa adaug sfecla pe langa dovleac, imi place mult cand e coapta si cartoful dulce la fel). Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 felii dovleac
  • 3 cartofi mici
  • un cartof dulce mare (era cam urias de fapt)
  • 2 morcovi
  • o sfecla medie
  • 2 cepe mici
  • vreo doi catei usturoi
  • cateva radacinoase pentru supa
  • fasole alba
  • sare, piper colorat
  • ulei de masline
  • ulei de bostan
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema semi-dulce de legume coapte:

Pasul 1: Feliile de dovleac le-am sarat, piperat si le-am stropit cu ulei de dovleac (merge orice alt ulei, dar mie imi place extrem de mult cel de dovleac). Am spalat, curatat si taiat si restul de legume si le-am amestecat intr-un bol cu ulei, sare si piper, in afara de sfecla pe care am amestecat-o separat, ca prea lasa suc rosu si cateii de usturoi pe care i-am pus la copt in coaja si i-am curatat dupa ce i-am scos din cuptor.

Pasul 2: Am pus la fiert in apa cu sare cateva radacinoase curatate, taiate bucati mari. In alta oala am fiert cateva fasole mari albe cu putina sare.

Pasul 3: Am dat legumele la copt la cutor. Cand s-au rumenit frumos le-am scos la racit. Apoi le-am dat prin blender adaugand supa de legume pentru a subtia piureul si a-l transforma in supa. Am adaugat putin busuioc verde, ulei de masline si boabele de fasole, mai mult de decor, pentru ca supa este foarte gustoasa si aromata oricum.

Sper sa va placa. Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema semi-dulce de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez