Supa cu taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Supe, 11 Mar 2012 | 1591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • taietei pentru care avem nevoie de 2 oua si faina cat cuprinde
  • ardei gras rosu/verde
  • 2 linguri cu ulei
  • morcov
  • ceapa
  • telina
  • pastarnac
  • 2 cartofi
  • patrunjel proaspat
  • sare dupa gust, un praf de piper, tarhon si busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taietei de casa:

Tocam legumele si le punem la fiert in 2 l de apa.


Intre timp pregatim taieteii: amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina); cand aluatul capata consistenta il framantam bine, presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil); dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute, apoi, rulam foaia si o taiem in fasii subtiri, se rasfira si se lasa la uscat; inainte de a ii adauga in supa, taieteii trebuiesc cernuti pentru a elimina surplusul de faina.


Cand au fiert legumele adaugam cartofii taiati cuburi, potrivim cu ulei si condimente, si, lasam sa fiarba impreuna pana cand cartofii devin fragezi. Acum putem adauga taieteii, lasam sa dea intr-un clocot si gata supa! Trebuie doar sa mai presaram verdeata tocata marunt.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:20

imi place

Serghei 1

12.03.2012, 16:49

Dya Daniela Andrei 1

12.03.2012, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu afumatura