Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Azi mi-am amintit de supa de oua pe car emama obisnuia sa o faca si care imi placea la nebunie. E o supa cremoasa cu un gust deosebit, fin. Ce i-as mai fi adaugat eu, dar nu am avut (aici nu se gaseste deloc) e putin chimen in pudra.
In oala punem la clait putin usturoi pisat su ulei, cand devine putin rumen adaugam faina si amestecam sa nu se arda. Cand incepe sa prinda culoare adaugam apa si amestecam ff bine cu telul sa nu se faca cocoloase. Adaugam sare si lasam sa fiarba. Cand da in clocot spargem un ou pe care il amestecam cu telul (sa devina zdrente). Totul trebuie sa fiarba la foc ff mic.
Apoi spargem in oala pe rand ouale- sa fie intregi si fara sa amestecam, dam focul la minim si punem capacul. In 5 minute ouale sunt deja inchegate si fierte, luam capacul si amestecam. La final adaugam smantana (care initial a fost amestecata separat treptat cu supa fierbinte, pentru a evita branzirea smantanii in oala). Adaugam otet dupa gust...si gata supica..Punem in farfurie 3 oua intregi si zeama..
Este un deliciu..tocmai am probat-o si m-a uns pe suflet...!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult