Supa de oua

de cristeena20 in Supe, 12 Mar 2013 | 32091 vizualizari

 

Azi mi-am amintit de supa de oua pe car emama obisnuia sa o faca si care imi placea la nebunie. E o supa cremoasa cu un gust deosebit, fin. Ce i-as mai fi adaugat eu, dar nu am avut (aici nu se gaseste deloc) e putin chimen in pudra.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • 2 linguri de faina
  • otet
  • smantana grasa
  • sare, facultativ chimen pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de oua:

In oala punem la clait putin usturoi pisat su ulei, cand devine putin rumen adaugam faina si amestecam sa nu se arda. Cand incepe sa prinda culoare adaugam apa si amestecam ff bine cu telul sa nu se faca cocoloase. Adaugam sare si lasam sa fiarba. Cand da in clocot spargem un ou pe care il amestecam cu telul (sa devina zdrente). Totul trebuie sa fiarba la foc ff mic. 

Apoi spargem in oala pe rand ouale- sa fie intregi si fara sa amestecam, dam focul la minim si punem capacul. In 5 minute ouale sunt deja inchegate si fierte, luam capacul si amestecam. La final adaugam smantana (care initial a fost amestecata separat treptat cu supa fierbinte, pentru a evita branzirea smantanii in oala). Adaugam otet dupa gust...si gata supica..Punem in farfurie 3 oua intregi si zeama..

Este un deliciu..tocmai am probat-o si m-a uns pe suflet...!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sim0na 1

12.03.2013, 20:55

interesanta reteta...

marcela1979 1

13.03.2013, 06:41

este foarte buna si mama face

cristeena20 1

13.03.2013, 12:19

va multumesc!!! a fost tare tare buna...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa italiana cu legume