Supa de praz

de Bucataria_lui_Tavi in Supe, 9 Iun 2010 | 5720 vizualizari

 

Astazi va propun o supa de praz, o supa pe care o mananci cu placere in orice anotimp. Nu am preparat-o asa cum o mancam acasa la mama, cu legume (morcov, cartofi si telina) si smantana, fiindca imi place sa incerc tot timpul cate ceva nou, asa ca am ales sa o prepar dupa o reteta traditionala irlandeza. La ei este cunoscuta sub denumirea de Brotchan Foltchep sau Brotchan Roy.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g praz;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 25 g unt;
  • 2 linguri de fulgi de ovaz; 
  • 1 l supa de pui;
  • 500 ml lapte;
  • sare si piper dupa gust;
  • smantana pentru servit;
  • patrunjel verde pentru ornat;
  • 1 varf de lingurita de nucsoara (optional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

Pregatire ingrediente: Taiati prazul bucati de 2-3 cm lungime. Tocati patrunjelul, pregatiti supa de pui, laptele, untul, fulgii de ovaz si aveti toate ingredientele la indemana.



Preparare supa de praz: Puneti intr-o oala supa de pui, laptele si fulgii de ovaz si lasati sa fiarba la foc mic.



Intr-o tigaie puneti untul sa se topeasca si adaugati prazul sa se rumeneasca in unt, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit prazul, adaugati-l in oala si lasati totul sa fiarba, la foc mic, 20 de minute (amestecati din cand in cand).



Dupa ce a fiert 20 de minute condimentati supa cu sare si piper (dupa gust), stingeti focul si presarati (optional) un varf de lingurita de nucsoara. Adaugati si jumatate din patrunjelul verde tocat si amestecati.



Puneti in farfurii, turnati o lingura de smantana deasupra, presarati din nou patrunjel verde tocat si o puteti servi cu paine de casa calda, paine prajita sau crutoane.


PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

10.06.2010, 16:47

ooo, a aparut si prazul!olteanul tot oltean!ca e ca la mama sau ca in Irlanda e bun si sanatos! chiar trebuie sa incerc si eu reteta asta!

nadina73 1

10.06.2010, 23:25

super tavi las doar lingurile si o trec la favo in asteptare

mihaelar63 1

12.06.2010, 08:27

si eu cred ca am ceva stramosi prin Oltenia ca imi place grozav prazul

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:32

Chiftele cu linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:29

Paine cu kefir și ceapă prăjită

ieri la 19:09

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

pe 12.04 la 20:49

Paste cu pesto de leurda si spanac

pe 12.04 la 20:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:32

Chiftele cu linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:29

Paine cu kefir și ceapă prăjită

ieri la 19:09

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

pe 12.04 la 20:49

Paste cu pesto de leurda si spanac

pe 12.04 la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuscute