Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko

de Ksenya in Supe, 8 Ian 2017 | 3715 vizualizari

 

Reteta de fata, o am de la o amica baimareanca pe nume Ildiko,  care mi-a dat-o acum cativa ani, ii multumesc pe aceasta cale.:) Supa asta am vazut ca se gateste in mai multe feluri si cu ingrediente mai multe sau mai putine. Dar, de cand am reteta de fata, o gatesc intocmai, pentru ca este foarte apreciata. V-o impart si voua cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita taiata cubulete
  • 400 g ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 300 g morcovi
  • o cutie rosii decojite
  • o lingura boia ardei dulce
  • o lingura pasta ardei
  • 1 kg cartofi
  • o lingurita rasa boia ardei iute si afumat (optional)
  • o lingura pasta-contiment pentru gulas
  • sare
  • o lingura seminte chimen
  • pentru galuste
  • un ou
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko:

Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea este usor prajita. Adaugam boiaua, ceapa, amestecam, apoi adaugam morcovul si pasta de ardei si iarasi amestecam; adaugam putina sare, o cana de apa fierbinte, acoperim si lasam la inabusit la foc mic, o ora.


Rosiile le dam prin blender. Cartofii ii taiem cubulete si-i adaugam in oala. Mai turnam o cana de apa fierbinte pana cartofii vor fi complet acoperiti in lichid. Lasam 25 minute la fiert, dupa care adaugam si rosiile. Lasam la fiert inca 10 minute. Separat, intr-o craticioara, punem 2 cani de apa, cand apa a inceput sa fiarba, adaugam chimenul si-l lasam sa fiarba cam 5 minute, oprim flacara si strecuram infuzia pe care o adaugam in oala cu supa. Adaugam si pasta contiment pentru gulas.


Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper. Supa este gata!


Se serveste fierbinte cu ardei iute la otet, vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-ceapa-70262.html sau cu ardei proaspeti.


 

TIPS-URI

1

Daca nu va deranjeaza semintele de chimen in supa, puteti sari peste pasul cu infuzia.

2

Supa trebuie sa fie la consistenta nici deasa, nici rara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

02.02.2017, 11:19

Cred ca e minunata!

navidad_2017 1

26.02.2017, 09:56

Minunata reteta de "gyulas"! Sa incercati o data sa folositi untura in loc de ulei, ii da o savoare deosebita. Noi mai punem si putin magheran pe langa chimen si patrunjel.

-Licurici- 1

02.08.2017, 08:21

Imi place mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen cu oua si crutoane aromate