Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko

de Ksenya in Supe, 8 Ian 2017 | 44111 vizualizari

 

Reteta de fata, o am de la o amica baimareanca pe nume Ildiko,  care mi-a dat-o acum cativa ani, ii multumesc pe aceasta cale.:) Supa asta am vazut ca se gateste in mai multe feluri si cu ingrediente mai multe sau mai putine. Dar, de cand am reteta de fata, o gatesc intocmai, pentru ca este foarte apreciata. V-o impart si voua cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita taiata cubulete
  • 400 g ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 300 g morcovi
  • o cutie rosii decojite
  • o lingura boia ardei dulce
  • o lingura pasta ardei
  • 1 kg cartofi
  • o lingurita rasa boia ardei iute si afumat (optional)
  • o lingura pasta-contiment pentru gulas
  • sare
  • o lingura seminte chimen
  • pentru galuste
  • un ou
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko:

Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea este usor prajita. Adaugam boiaua, ceapa, amestecam, apoi adaugam morcovul si pasta de ardei si iarasi amestecam; adaugam putina sare, o cana de apa fierbinte, acoperim si lasam la inabusit la foc mic, o ora. 

Rosiile le dam prin blender. Cartofii ii taiem cubulete si-i adaugam in oala. Mai turnam o cana de apa fierbinte pana cartofii vor fi complet acoperiti in lichid. Lasam 25 minute la fiert, dupa care adaugam si rosiile. Lasam la fiert inca 10 minute. Separat, intr-o  craticioara, punem 2 cani de apa, cand apa a inceput sa fiarba, adaugam chimenul si-l lasam sa fiarba cam 5 minute, oprim flacara si strecuram infuzia pe care o adaugam in oala cu supa. Adaugam si pasta contiment pentru gulas.

Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper. Supa este gata!

Se serveste fierbinte cu ardei iute la otet, vezi reteta  http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-ceapa-70262.html sau cu ardei proaspeti.

 

TIPS-URI

1

Daca nu va deranjeaza semintele de chimen in supa, puteti sari peste pasul cu infuzia.

2

Supa trebuie sa fie la consistenta nici deasa, nici rara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ghita Si ElisabetaGligor 1

19.11.2018, 06:52

Cu untura de porc este mai buna eu o fac cu amestec de vita cu porc iasa tot asa de buna eu pun si 2 foi de dafin si putin cimbru !

Ksenya 1

21.11.2018, 10:12

Dragan Cristina ,ma bucur ca ai incercat reteta propusa de mine si ca ti-a placut. Da,mai am retete si vor mai fi si altele . Tine aproape !

Panacris 1

29.11.2023, 17:54

Asa o fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulyasleves [ supa gulas ]