Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko

de Ksenya in Supe, 8 Ian 2017 | 23130 vizualizari

 

Reteta de fata, o am de la o amica baimareanca pe nume Ildiko,  care mi-a dat-o acum cativa ani, ii multumesc pe aceasta cale.:) Supa asta am vazut ca se gateste in mai multe feluri si cu ingrediente mai multe sau mai putine. Dar, de cand am reteta de fata, o gatesc intocmai, pentru ca este foarte apreciata. V-o impart si voua cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita taiata cubulete
  • 400 g ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 300 g morcovi
  • o cutie rosii decojite
  • o lingura boia ardei dulce
  • o lingura pasta ardei
  • 1 kg cartofi
  • o lingurita rasa boia ardei iute si afumat (optional)
  • o lingura pasta-contiment pentru gulas
  • sare
  • o lingura seminte chimen
  • pentru galuste
  • un ou
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko:

Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea este usor prajita. Adaugam boiaua, ceapa, amestecam, apoi adaugam morcovul si pasta de ardei si iarasi amestecam; adaugam putina sare, o cana de apa fierbinte, acoperim si lasam la inabusit la foc mic, o ora.


Rosiile le dam prin blender. Cartofii ii taiem cubulete si-i adaugam in oala. Mai turnam o cana de apa fierbinte pana cartofii vor fi complet acoperiti in lichid. Lasam 25 minute la fiert, dupa care adaugam si rosiile. Lasam la fiert inca 10 minute. Separat, intr-o craticioara, punem 2 cani de apa, cand apa a inceput sa fiarba, adaugam chimenul si-l lasam sa fiarba cam 5 minute, oprim flacara si strecuram infuzia pe care o adaugam in oala cu supa. Adaugam si pasta contiment pentru gulas.


Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper. Supa este gata!


Se serveste fierbinte cu ardei iute la otet, vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-ceapa-70262.html sau cu ardei proaspeti.


TIPS-URI

1

Daca nu va deranjeaza semintele de chimen in supa, puteti sari peste pasul cu infuzia.

2

Supa trebuie sa fie la consistenta nici deasa, nici rara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

DraganCristina 1

30.08.2018, 15:24

Extraordinar! Așa ceva nu mi-a mai ieșit niciodată. Va fi rețeta de tradiție de azi inainte 😁 Chiar și cumnatul meu a zis ca e cea mai buna ciorba pe care a mâncat-o la noi! 😁 Soțul meu era... extrem de încântat de gust.
Ce bunătăți Mai aveți? Cu siguranța vor fi o reușită! 😁

Ghita Si ElisabetaGligor 1

19.11.2018, 06:52

Cu untura de porc este mai buna eu o fac cu amestec de vita cu porc iasa tot asa de buna eu pun si 2 foi de dafin si putin cimbru !

Ksenya 1

21.11.2018, 10:12

Dragan Cristina ,ma bucur ca ai incercat reteta propusa de mine si ca ti-a placut. Da,mai am retete si vor mai fi si altele . Tine aproape !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Supa rapida, delicioasa si dietetica