Taci si inghite ardelenesc

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2014 | 37488 vizualizari

 

L-am denumit ardelenesc deoarece cel original, moldovenesc nu are in compozitie carnati si afumatura. Este foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • UMPLUTURA
  • 200g carnati de casa afumati
  • 200g costita afumata
  • 100g pastrama feliata
  • 300g urda
  • 300g cas framantat
  • 300g branza de burduf in coaje de brad
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite ardelenesc:

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime.

Branzeturile se rad.

Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca  15 minute.

Se unge o forma cu unt.

Se pune un strat de mamaliga si se acopera cu un strat de urda.

Se pune uniform jumatate din cantitatea de carnati si costita prajita.

Se presara cas si branza de burduf.

Se pune inca un strat de mamaliga peste care se pune urda, carnati si costita, cas si brabza de burduf.

Se pune in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se topeste putin casul.

Se scoate din cuptor, se fac trei adancituri pe suprafata apasand cu un polonic.

In fiecare adancitura se sparge un ou.

Se reintroduce in cuptor pana se fac ouale si se rumeneste frumos.

Se lasa la racit putin, se portioneaza si se poate servi.

La servire se poate pune si smantana.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de branza va place.

2

Se poate folosi orice preparat afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

07.11.2015, 00:17

mihaelar63 1

27.01.2016, 07:58

Are tot ce-i trebuie

MotanLaOale 1

27.01.2016, 08:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V