Tartă aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2015 | 8307 vizualizari

 

Când mai aveți prin frigider câte o bucată din friptură, un rest de cartofi prăjiți, ca să nu le ”împrietenți” cu gunoiul ;), vă aduc o idee super faină. Puteți combina cu ce mai aveți în frigider sau cămară;) Varianta cea mai ușoară e cu aluat de foietaj, dar sigur e savuroasă și cu blat de tartă sărată preparată în casă. Eu am ales varianta asta rapidă. Din congelator nu-mi lipsește niciodată aluatul de foietaj, pentru situații de urgență. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 300 g

Pentru umplutură:

Ceafă prăjită 2 bucăți,

Cartofi prăjiți cca. 250 g,

Bacon bucățele 125 g,

Ceapă chives sau funze de ceapă verde,

Ardei kapia 1 bucată,

Ouă 3 bucăți,

Brânză de vaci cca. 100 g,

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

Cașcaval Delaco 100 g.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider.

Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul kapia, ceapa verde se taie bucățele, apoi se așează artistic pe foaia de foietaj. Ouăle se amestecă energic cu brânza de vaci, cașcaval, asezonate cu nucșoară și piper.

Se toarnă peste umplutură apoi tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.

Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratelele bunicii