Tarta cu branza si spanac

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2014 | 3083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru tarta
  • 250 grame faina
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 300 grame branza sarata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • sare, piper
  • 8 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Faina se amesteca cu drojdia, apa calduta, apoi se aduaga sarea si uleiul. Se framanta aluatul si se lasa la odihnit.


Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa se adauga spanacul. Se lasa 5 minute sa fiarba, se scurge de apa si taie marunt.


Ceapa se taie rondele, usturoiul se toaca si el si se pun la calit impreuna in ulei incins. Se adauga spanacul si se mai tine pe foc 3 minute, se da deoparte si se lasa sa se racoreasca putin.


Se adauga branza sfaramata, smantana si 3 oua batute cu furculita, se amesteca compozitia, se da gust cu sare si piper.


O tava de copt cu fundul detasabil se unge cu unt si se presara cu faina.


Se intinde foaia de aluat, se aseaza in tava avand grija sa tapetam si peretii vasului cu aluat.


Se inteapa din loc in loc cu furculita si se toarna compozitia de cu spanac.


Se fac mici gropite si se sparg 5 oua in ele.


Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

04.06.2014, 18:26

poa 1

27.04.2015, 09:05

Arata foarte bine!

RuxyRux 1

03.04.2016, 22:46

Arata minunat! La multi ani frumosi si sanatosi scumpo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac