Tarta cu ciocolata si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • cirese (vreo 30)
  • 3 oua mici
  • 100 g ciocolata cu lapte + 1 lingura lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 25 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor:
  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Spalam cirese si le scoatem samburii.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam sa se racoreasca.

Untul in topim partial, adaugam zaharul pudra si il mixam pana se intareste iar.

Cand ciocolata s-a racorit adaugam untul peste ea si mixam bine.

Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 25 cm.

Punem aluatul in tava si asezam deasupra ciresele.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Am scos tarta din tava si am lasat-o sa se raceasca.

Am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi si am decorat tarta.

Portionam si papam cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.06.2013, 13:38

multumesc Loredana!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.06.2013, 13:38

multumesc Dea!

Lau

Lau 1

28.06.2013, 15:01

sigur este delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!