Tarta cu dovleac

de Merisor in Prajituri, 5 Dec 2012 | 2092 vizualizari

 

Am primit de la mama un dovleac pentru placinta de 2 kg si am facut din el si dulceata si tarta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 150 mL apa minerala
  • 150 mL ulei
  • 500 gr faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 750gr dovleac de placinta
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • putina zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si budinca de vanilie. Am omogenizat bine si am lasat pe foc aproximativ 15 minute pana s-a inmuiat bine. Am dat la rece.


Pentru aluat am frecat margarina cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul si apa minerala, apoi sarea si faina amestecata cu bicarbonatul. Am framantat un aluat nu prea tare pe care l-am lasat la odihnit pentru 10 minute timp in care s-a racit si dovleacul.


Am impartit in doua aluatul, prima parte am intins-o in forma de tarta, peste ea am pus dovleacul, apoi am intins cealalta foma din care am decupat niste cerculete si le-am asezat pe marginea aluatului.


Am copt la 180 grade pentru 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 29 %
349.99 lei
249.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

antohya 1

06.12.2012, 16:51

La socri mei la Olt se fac prajituri cu dovleci de tot felul nu numai din cei speciali

RuxyRux 1

06.12.2012, 22:00

Ce tarta minunata!

Merisor 1

06.12.2012, 22:14

Ruxy, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta creata

de Lau 9

ieri la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

ieri la 22:40

Chiftele in sos de branzeturi

de Lau 9

ieri la 22:04

Cornuri a la Luca

ieri la 21:37

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac