Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2017 | 3801 vizualizari

 

A inceput sa-mi placa sa fac tarte si cum aveam branza de la tara si dovlecel am zis ca este o ocazie perfecta ca sa fac o tarta aperitiv. Pot sa zic ca m-am inspirat un pic de la Mirela https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-branza-si-dovlecel-78638.html , numai ca la blat nu am mai pus apa, asa ca si faina a fost mai putina, iar la umplutura nu am pus iaurt si patrunjel. Daca as fi avut prin casa, as fi pus putin marar. Am adaugat in plus cascaval.
Am facut pozele de prezentare cu tarta intreaga, dar cand am taiat-o am constatat ca mai trebuia lasata la cuptor pentru ca era cam zemoasa, asa ca am mai bagat-o pana cand cascavlul s-a rumenit. Pozele cu feliile sunt dupa ce tarta a stat mai mult in cuptor.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • Umplutura:
  • 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte
  • 1 ardei capia
  • 300 g branza de vaci semisarata
  • 2 oua
  • putin piper negru macinat
  • 2 rosii lunguiete
  • o cracuta de rosii cherry
  • 3-4 masline
  • 50 g cascaval
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu dovlecel si branza:

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider.

Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura.

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Intr-o sita mare se pun dovlecelul si ardeiul si se amesteca cu o lingurita de sare. Se lasa la scurs vreo 10-15 minute, pana cand se inmoaie. 

Se storc dovlecelul si ardeiul de zeama si se pun intr-un castron impreuna cu branza data pe razatoarea cea mare, ouale si putin piper negru macinat. Se amesteca totul. Se mai poate adauga si putina sare daca branza nu este prea sarata.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se aseaza apoi intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga compozitia cu dovlecel si ardei. Se aseaza pe marginile tartei felii rotunde de rosii, iar in mijloc se pune cracuta de rosii cherry (spalata).

Maslinelor li se scot samburii si se feliaza. Se aseaza cate doua felii de masline printre feliile de rosii. Cascavalul se da pe razatoare si se aseaza printre rosii si masline. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt, iar cascavalul este frumos rumenit. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou rece aperitiv