Desert tarta cu mere si iaurt

de Auras12 in Dulciuri, 25 Sep 2017 | 4216 vizualizari

 

Preparare simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g ulei
  • 50 g iaurt
  • esenta de vanilie
  • 70 g amidon alimentar
  • 170 g faina
  • un plic praf de copt
  • 2 mere mai mari
  • 40 g amidon
  • 70 ml apa
  • 30 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si iaurt:

   Ouale intregi se bat cu zaharul, se pun pe rand uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, amidonul, faina si praful de copt. Merele se curata de coaja, jumatate dintr-un mar se taie cuburi si se adauga in compozitia facuta, iar cealalta jumatate si marul intreg se taie felii subtiri.

Se pune aluatul in forma de tarta, iar feliile de mar se asaza frumos deasupra. Se da la cuptor, la foc mic, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt tarta, se scoate din cuptor si intre timp se face un sirop din cele 40 g de amidon cu 70 ml apa, 30 g zahar si esenta de vanilie care se pune pe foc pana se topeste zaharul si amestecul devine ca o gelatina si transparent. Cu acest amestec, ungem tarta pe deasupra. 

    Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni