Desert tarta cu pere si branza

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2020 | 2400 vizualizari

 

Aveam niste pere din alea dulci și bune, care toamna sunt tari, iar după câteva luni se fac zemoase si bune și deoarece se cam stricau în boxă, le-am curățat  și le-am pus în congelator. Acum le-a venit rândul și m-am gândit că ar fi numai bune într-o tartă delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • esență de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 4-5 pere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si branza:

Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se întinde aluatul, apoi se trasferă în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Din aluatul rămas se decupează floricele.

Pentru umplutură, se decojesc perele, se taie cubulețe. Se stropesc cu zeamă de lămâie și se pun într-o oală cu 2 linguri de zahăr și se călesc 5-10 minute. Dacă lasă zeamă, se adaugă 2 linguri de amidon pentru a lega compoziția.

Se bat albușurile spumă tare, adăugând zahărul măcinat. Se mixează gălbenușurile cu brânza, smântâna, esență de lămâie și 3-4 linguri de făină. Se încorporează albușurile amestecând delicat, de jos în sus.

Se întinde crema de brânză peste aluat și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Se scoate tava, se adaugă perele și floricelele de aluat și se mai lasă la cuptor pentru 15 minute.

Se lasă să se răcească tarta în tavă și se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata