Tarta cu prune si crumble

de La Ancuta in Prajituri, 21 Sep 2011 | 5245 vizualizari

 

Este vremea prunelor si vreau sa profit din plin de ele. Pentru astazi am ales o tarta cu o usoara aroma de scortisoara. Este foarte usor de preparat si mult mai usor de devorat :).

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1/2 kg prune
  • Pentru crumble:
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava de tarta, unsa cu unt. Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pentru crumble amestecam faina cu untul, scortisoara si zaharul. Va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom repartiza pe toata suprafata tartei.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~40 de minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu putin zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

23.09.2011, 15:18

Multumesc Florina

La Ancuta 1

23.09.2011, 15:19

Sidy, Silvioara a mai ramas cate o bucatica pentru fiecare

Lau 1

04.10.2011, 22:42

place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu portocale