Tarta cu pui si legume

de xana in Pui, 4 Oct 2013 | 3710 vizualizari

 

E prima data cand fac si sunt foarte multumita, crusta a iesit foarte buna, de ea imi era teama:) Fiecare o poate umple cu ce doreste si are la indemana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • 2 albusuri
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • carne de pui (doar spate, gat, aripi)
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 100 gr bacon
  • 1 borcan(de 250 gr) de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • cca 150 gr mazare(am avut congelata)
  • 25 gr amidon
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Pentru uns tarta:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si legume:

Pentru aluat se amesteca bine cu degetele margarina si faina, apoi se adauga cele 2 albusuri si sare. Se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se da la frigider pana il vom folosi.


Pentru umplutura, carnea/oasele de pui se taie mai marunt si se prajesc in putin ulei de masline pana se rumenesc, apoi se adauga apa cam cat sa le acopere si se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Dupa acest timp, se strecoara zeama si se da deoparte pana o vom folosi si se alege carnea de pe oase(daca este cazul).


Pieptul de pui se taie cubulete(cam de 2 cm) si se pune la prajit in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu baconul si el taiat in cubulete dar mai mici. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ceapa taiata feliute, usturoiul pisat si ciupercile. Mai lasam 2-3 minute, apoi punem morcovul si telina, la fel taiate cubulete mici si mazarea. Adaugam zeama de la oasele de pui de mai devreme, cat sa le acopere si lasam la foc iute pana scade jumatate din apa si legumele sunt fierte. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem amidonul dizolvat in 2 linguri de apa si amestecam pana se ingroasa, apoi luam de pe foc.


Aluatul il impartim in 2 bucati, una lasand-o putin mai mare. Din bucata mai mare intindem o foaie subtire cat sa ne ajunga sa imbracam o forma de 20 de cm(fundul si marginile). Punem aluatul in forma unsa cu putin ulei si apasam cu degetele ca sa-l asezam bine pe margini. Cu ajutorul unei furculite se fac mici gauri pe fundul tartei. Punem umplutura iar din a doua bucata de aluat intindem alta foaie cat sa acoperim bine umplutura. Strangem cu degetele marginile ca sa le unim si facem o mica taietura in mijlocul tartei.


Batem galbenusul cu laptele si cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata tartei.


O dam la cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

xana 1

06.10.2013, 00:10

Sim0na 1

07.10.2013, 11:14

super arata!

xana 1

07.10.2013, 12:22

Multumesc, Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza