Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 509 vizualizari

 

Astăzi am avut poftă de ceva ușor, cu gust de primăvară. Și având în vedere că iubesc toate tipurile de brânză, am ales să fac o tartă rapidă, care nu necesită mult efort.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g faina;
  • 125 g unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri de apa rece;
  • sare;

Umplutura

  • 300 g ricotta;
  • 100 g smantana pentru gatit;
  • 100 g telemea vaca;
  • 2 oua;
  • 12- 15 rosii cherry;
  • marar verde;
  • sare;
  • busuioc;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry:

Blat



- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;


- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;


- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;


- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;


- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;



Umplutura



- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;


- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;


- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;


- Turnați compoziția peste blatul precopt;


- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;


- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.



 

TIPS-URI

1

Folositi ingredientele reci pentru blat, pentru a fi mai fraged;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.11.2016, 20:05

MotanLaOale 1

04.11.2016, 08:46

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:44

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel cu maioneza